Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Paradă de autospeciale în centrul…

Paradă de autospeciale în centrul Chișinăului. Astăzi este marcată Ziua Salvatorului

Astăzi, 3 aprilie, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI marchează Ziua Salvatorului din Republica Moldova.

La Chișinău este preconizată o ceremonie de comemorare a salvatorilor și pompierilor căzuți la datorie. La ora 10:50 minute, va avea loc parada tehnicii de intervenție a Serviciului Situații Excepționale. Autospecialele de intervenție vor merge în coloană pe traseul str. Calea Ieșilor-bd. Ștefan Cel Mare și Sfânt – str. București – stadionul Dinamo. La ora 12:00 va începe ceremonia festivă, pe stadionul Dinamo din Chișinău, unde salvatorii vor fi felicitați de oficiali, iar ulterior plutoane de salvatori, pompieri, scafandri, paramedici și chinologi vor merge în pas de defilare. La final, orchestra Ministerului Afacerilor Interne va susține un recital de piese muzicale. Conducătorii auto sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și să ofere prioritate, în trafic, autospecialelor cu girofar.

„În aceste zile trecem în revistă realizările frumoase şi proiectele de viitor pe care ne propunem să le întreprindem. Împreună am reuşit să facem faţă celor mai complicate situaţii excepţionale, iar atunci când a fost greu, spiritul de echipă şi devotamentul faţă de ţară  au fost calităţile care ne-au unit. Activitatea care a-ţi ales-o drept vocaţie nu este una uşoară, iar sacrificiul şi curajul Dumneavoastră a fost demonstrat în toate intervenţiile de succes. Datorită abnegaţiei pe  care a-ţi demonstrat-o  a fost posibilă implementarea multor proiecte necesare societăţii noastre, iar siguranţa populaţiei a fost ridicată la noi înălţimi. Cu prilejul sărbătorii profesionale îmi exprim sincera consideraţiune faţă de efectivul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, pentru eforturile depuse în prevenirea şi lichidarea consecinţelor situaţiilor de risc şi pentru devotamentul şi sacrificiul demonstrat zi de zi. Mulţumesc familiilor şi apropiaţilor Dumneavoastră  pentru înţelegere şi susţinere de care dau dovadă, atunci  când sunteţi în misiuni de salvare. Mă simt mândru că fac parte din marea echipă a salvatorilor şi pompierilor din Republica Moldova.”, se spune într-un mesaj oficial al șefului Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.