Republica Moldova și-a inaugurat Ambasadă în Qatar

Reprezentanți ai autorităților qatareze, corpului diplomatic, comunității oamenilor de afaceri și mass-media au participat luni la inaugurarea Ambasadei Republicii Moldova la Doha, Statul Qatar. La eveniment a participat și ministrul de Externe Natalia Gherman, aflată într-o vizită oficială, anunță un comunicat al Minsiterului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

După ceremonie ministrul Natalia Gherman a avut o întrevedere cu comunitatea moldovenilor stabiliți în Statul Qatar.

Astăzi, 14 aprilie 2015, șefa diplomației de la Chișinău a avut o întrevedere cu ministrul Educației al Statului Qatar, în cadrul căreia au fost discutate prioritățile cooperării în domeniile educației și cel umanitar.

Totodată, a fost definitivat textul Memorandumului de Înţelegere privind cooperarea în domeniul educaţiei, învăţământului superior şi cercetării ştiinţifice între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statului Qatar, care confirmă intenția ambelor state de a aprofunda cooperarea bilaterală în acest domeniu.

Ministrul Natalia Gherman s-a întâlnit de asemenea cu președintele companiei Qatar Petroleum, una din cele mai importante companii energetice din zona Golfului, fiind abordate perspectivele de cooperare dintre pe domeniul energetic.

În anul 2013, a fost deschisă Ambasada Republicii Moldova la Doha, aceasta fiind prima misiune diplomatică într-un stat membru al Consiliului de Cooperare din Golf şi în lumea arabă. Primul Ambasador al țării noastre în Statul Qatar a fost numit diplomatul Valeriu Tihonov.

ambasada_qatar_mfa

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.