Participă la CEE Spring 2016, scrie articole pe Wikipedia în limba română și câștigă premii!

La 21 martie curent, a fost dat startul CEE Spring 2016, cel mai mare concurs de scriere a articolelor Wikipedia în Europa, cât și unul din cele mai mari concursuri de acest gen în lume. Aceasta este a doua ediție a concursului CEE Spring. România și Republica Moldova participă în premieră.

Până la sfârșitul primăverii, voluntari din 22 țări vor scrie articole despre cultura, istoria, geografia, societatea și economia țărilor din Europa Centrală și de Est. Scopul concursului este de a acoperi subiectele legate de această regiune în toate limbile vorbite aici.

Scrierea articolelor pe Wikipedia în limba română este monitorizată de comunitatea Wikipediei în limba română. Concursul în limba română începe la 28 martie. În fiecare săptămână vor fi scrise articole despre țări diferite. În prima săptămână, subiectele sunt Albania, Bașkiria și Estonia.

Premiile vor fi acordate în ordinea următoare:
-Premiul mare: participantului care a acumulat cele mai multe puncte;
-Premiul special pentru cel mai prolific nou-venit: participantului cu cel mai mare punctaj acumulat dintre cei care la momentul începerii concursului aveau mai puțin de 100 contribuții la Wikipedia în spațiul de nume implicit;
-Premiul special pentru diversitate: participantului cu cel mai mare punctaj acumulat dintre cei care au scris măcar câte un articol despre toate cele 25 de țări ale Europei Centrale și de Est.

Premiile speciale reprezintă orice carte sau cărți de la elephant.ro, din secțiunile „Biografii & memorii”, „Biografii & memorii (e-books)”, „Cărți de specialitate”, „Dicționare și enciclopedii” sau „Istorie”, în limita a 200 RON. Premiul mare va fi anunțat în curând.

Regulamentul și detaliile concursului pot fi consultate aici.

Correspondent reporter of Moldova.org Focus: Transnistrian conflict settlement, Eastern Partnership. Inquiries at [email protected]

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.