Leicester, în fața unui succes istoric: Top 5 cele mai improbabile campioane din istoria fotbalului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cu șapte etape înainte de sfârșitul campionatului, Leicester se află în fața unei performanțe aproape incredibile, câștigarea Premier League, cea mai bogată competiție din lume.

Cotată de casele de pariuri ca una dintre echipele cel mai probabil să retrogradeze în acest an, Leicester a avut în acest campionat, sub comanda lui Claudio Ranieri, un parcurs absolut fantastic.

Cu șapte etape înainte de finalul campionatului, Leicester se află în fruntea clasamentului, cu cinci puncte avans față de Tottenham și 11 față de Arsenal, care are și un meci mai puțin disputat.

Fostul mare internațional englez Gary Lineker afirma despre posibilitatea ca Leicester să câștige titlul ca fiind cea mai mare surpriză din istoria fotbalului.

Totuși, privind campioanele naționale, au existat de-a lungul timpului multe câștigătoare cotate cu șanse foarte mici, sau chiar deloc înainte de startul sezonului.

Iată un Top 5 internațional:

5. Atletico Madrid, campioana Spaniei în sezonul 2013/2014

De zece sezoane, nimeni altcineva în afara Barcelonei și a Realului Madrid nu mai câștigase campionatul în Spania. Atletico a șocat pe toată lumea și a ținut pasul cu cele două mari echipe până în ultima etapă, când formația pregătită de Simeone avea nevoie de o remiză pe Camp Nou. Și în ciuda tuturor previziunilor, au reușit să câștige campionatul. Mai mult de atât, Atletico a ajuns și în finala Ligii Campionilor.

4. Montpellier 2011/2012, Franța

PSG cheltuise peste o sută de milioane în acel sezon și antrenor a fost numit Carlo Ancelotti. Montpellier, de cealaltă parte, avea al 13-lea cel mai mic buget din Franța. Și totuși, Monpellier a reușit câștigarea campionatului în chiar ultima etapă a campionatului și și-a trecut astfel în palmares primul titlu de campioană.

3. Hellas Verona 1984/1985, Italia

Performanța superbă a celor de la Verona e cu atât mai mult de luat în seamă pentru că a reușit să câștige titlul în fața unor echipe incredibile ale Italiei acelui an. La Juventus era Platini, la Inter Rummenigge iar Napoli era condusă de Maradona. În istoria fotbalului italian, performanța Veronei este considerată cel mai mare șoc.

2. Kaiserslautern 1997/1998, Germania

De-abia promovată în Bundesliga, Kaiserslautern, sub comanda lui Otto Rehhagel reușea să câștige campionatul în fața giganților Bayern Munchen și Borussia Dortmund. În chiar primul meci al campionatului, Kaiserslautern a învins pe Bayern la Munchen. Din etapa a patra, formația lui Rehhagel s-a instalat în fotoliul de lider, acolo unde a rămas până la sfârșitul campionatului.

1. Nottingham Forest 1977/1978, Anglia

În 1975, Brian Clough a preluat echipa Nottingham de pe locul 13. I-a readus în primul eșalon pe Nottingham unde au câștigat mai întâi Cupa Ligii iar apoi campionatului, la o distanță de șapte puncte. Iar povestea incredibilă nu se oprește aici. A câștigat apoi de două ori Liga Campionilor, performanță incredibilă pentru o echipă ce se afla cu doar puțin timp înainte în eșalonul secund.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...