Kremlinul ia atitudine după ce Letonia i-a închis site-ul propagandistic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile letone au închis versiunea locală a website-ului de știri rus pro-Kremlin Sputnik, stârnind imediat criticile Moscovei, relatează Reuters.

Domeniul leton al site-ului de știri deținut de Rusia Sputniknews.lv a fost închis de registrul de domenii local, după ce Ministerul de Externe de la Riga a declarat că site-ul ar putea reprezenta o încălcare a sancțiunilor UE impuse Rusiei.

„Ministerul de Externe a atras atenția autorităților responsabile asupra faptului că înregistrarea numelui domeniului Sputniknews.lv include o posibilă violare a regimului de sancțiuni impuse de UE”, a declarat ministerul leton într-un e-mail pentru Reuters.

Ambasada rusă în Letonia a afirmat pe contul său oficial de Facebook că acțiunea constituie „un război informatic”.

Aceasta este „o blocare neîntemeiată a portalului Sputniknews.lv de către autoritățile letone”, a adăugat ambasada în comunicat.

Versiunea locală a serviciului de știri Sputnik a fost lansată pe 12 februarie, cu scopul de a atrage cititori în rândul minorității largi vorbitoare de limbă rusă din Letonia, amintește Reuters. În prezent, versiunea letonă a site-ului poate fi accesată la adresa sputniknewslv.com.

Sputnik (sputniknews.com) se prezintă drept o „agenţie internaţională de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii”, creată în noiembrie 2014 cu „scopul prezentării unui punct de vedere de alternativ asupra evenimentelor internaţionale”. Agenția este prezentă și în Republica Moldova.

Agenția a fost acuzată de propagandă fățișă în favoarea Kremlinului în mai multe state, în special cele ex-sovietice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...