23:14:09 16.04.2024
Stiri

REPLICĂ de la Comrat: Marș al „apărătorilor statalității moldovenești”, cu invitați din Rusia

Politică 02.04.2016 13:42 Vizualizări1712 Autor: Ziarul National
REPLICĂ de la Comrat: Marș al „apărătorilor statalității moldovenești”, cu invitați din Rusia Facebook


După ce, duminica trecută, atunci când s-au împlinit 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, la Chișinău a fost organizat cel mai mare marș al unioniștilor, replica a venit din Găgăuzia.

Câteva mii de persoane au participat, astăzi, la Comrat, la un marș al „apărătorilor statalității moldovenești”.

La manifestația, organizată la inițiativa bașcanului găgăuz Irina Vlah, au participat mai mulți politicieni din regiune, dar și socialistul Igor Dodon, Ilian Cașu de la „Partidul Nostru” al lui Renato Usatîi și cunoscutul publicist din Rusia, Alexandr Prohonov.


Foto: gagauzinfo.md

„Datorită unor asemenea stataliști ca găgăuzii, planurile unioniștilor din R. Moldova nu se vor realiza niciodată”, a anunțat pe scenă Dodon.

Ilian Cașu a scuzat lipsa lui Renato Usatîi prin faptul că acesta nu s-ar afla în țară, „dar este cu sufletul și inima alături de voi”, și i-a mulțumit bașcanului pentru asemenea „acțiune patriotică”.

Vorbitorii de la miting, în special primari din regiune, președinți de raioane, dar și cetățeni care muncesc în Rusia, au declarat că Găgăuzia nu ar fi aparținut niciodată României, „ci Turciei și slavilor”, că limba oficială a R. Moldova „este și va fi întotdeauna limba moldovenească”, că în acest an „trebuie să alegem un președinte al R. Moldova care nu-și va trăda niciodată cetățenii” și s-au arătat indignați de faptul că elevii din R. Moldova studiază în școli „istoria statului vecin”.

La mitingul de la Comrat a participat și primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, care a spus că „unionismul din R. Moldova va crește, dacă această guvernare va continua haosul”.

La final, participanții la manifestație au adoptat o rezoluție în care se arată că „Unirea R. Moldova cu România înseamnă lichidarea Autonomiei Găgăuze și asimilarea minorităților etnice”.

Aceștia le solicită Parlamentului și Guvernului să „ia măsuri legislative” prin care să fie interzisă activitatea celor care ar atenta la suveranitatea și independența R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md