Ford va introduce internet 4G pe modelele din Europa până la sfârşitul lui 2017

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ford a anunţat că până la sfârşitul anului 2017 va furniza cartele SIM cu conexiuni 4G la internet pe modelele vândute în Europa.

Una dintre tendinţele actuale din industria auto este introducerea unor conexiuni la internet pentru a facilita conectarea smartphone-urilor la maşini, iar pe continentul european BMW, Audi sau Opel oferă deja soluţii concrete în acest sens.

Ford a anunţat că se va alătura acestei iniţiative până la sfârşitul anului viitor prin implementarea sistemului Ford Sync Connect pe modelele comercializate în Europa.

Ford Sync Connect face parte din pachetul Sync 3 şi include suplimentar o cartelă SIM cu conectivitate 4G care va permite şoferilor să deschidă maşina fără utilizarea cheii şi să transfere sistemul de navigaţie de pe telefon direct pe consola centrală.

Decizia vine ca urmare a faptului că producătorii europeni vor fi obligaţi să ofere o conexiune la internet până în aprilie 2018 pentru ca maşinile să poată apela automat serviciile de urgenţă în cazul unor accidente. Pe de altă parte, internetul este solicitat şi de şoferi pentru a intra mai uşor în maşină şi pentru a verifica direct pe smartphone nivelul de carburant indiferent unde se află.

Primul model european care va beneficia de noul sistem este Kuga. Mai întâi, acesta va primi sistemul Sync 3 în această vară înainte de implementarea Ford Sync Connect în cursul anului viitor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...