Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Marșul umorului și al faptelor…

„Marșul umorului și al faptelor nobile” la Chișinău

Astăzi, 1 aprilie, de Ziua Internațională a Umorului un grup de voluntari de la Clounella au hotărât să-i facă pe locuitorii capitalei sa zâmbească, deghizați în clovni, pirați și personaje din desene animate. Aceștia au oferit trecătorilor un show care a trezit sute de zâmbete și multă voie bună. pentru al doilea an consecutiv.

a7bf95a6-7ed4-46d0-8709-a01cbbd3e912Pe lîngă marcarea Zilei Umorului, evenimentul mai are și un scop caritabil. În cadrul evenimentului fiind colectate fonduri pentru cinci copii care au nevoie urgentă de operație sau chimioterapii.

„După ce am organizat anul trecut prima ediție, am înțeles că oamenii sunt destul de receptivi și au nevoie și de a doua ediție, de asta ne-am gândit să facem din acest marș al umorului o tradiție. Dat fiind faptul că nu toți pot participa la eveniment și în special copii care suferă de leucemie sau alte boli , am hotărât să-i ajutăm. Vrem să fim alături de ei și să ajutăm părinții să asigure toate tratamentele necesare pentru a salva raza lor de soare, totodată asta fiind și un motiv ca oamenii să fie mai receptivi și să vină mai mulți la eveniment”, a menționat Elena Grădinaru, organizatoarea evnimentului.

e08de2d8-c59d-4c4f-ad70-b81500a3edb8Trecătorii au apreciat inițiativa, mai ales că și ei au făcut astăzi glume și au sărbătorit alături de prieteni și familie.

„E foarte frumos, felicitări echipei pentru o asemenea organizare, mai oferă puțină veselie la copilașii noștri și o mână de ajutor părinților acelor cinci îngerași care merită să ducă o viață normală, la fel ca noi toți ceilalți. Acești tineri oferă tot ce pot, acum muncesc degeaba dar peste ani vor fi și ei răsplătiți pentru binele oferit”, ne-a spus Mihai Leahu, un locuitor al capitalei.

Tinerii voluntari au mărșăluit prin tot orașul, plimblându-se cu troleibuzele, oferind provocări și glume călătorilor. Evenimentul a avut loc în Parcul Afgan sec. Râșcani și în Parcul Catedralei Mitropolitane din Chișinău, iar cine nu a reușit până la această oră să-i întâlnească pe aceste frumoase personaje animate aducătoare de zâmbete și multă voie bună, distracție și culoare au ocazia până la ora 20:00 să se distreze împreună cu animatorii la CC Shoping Molldova.

Autor: Corina Onoico, stagiară