Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Un adevăr în contextul de…

„Un adevăr în contextul de astăzi”: La Bardar a fost găsit un beci cu coniac de peste 80 de ani

În timpul lucrărilor de renovare ale uzinei Bardar, a ieșit la iveală un beci vechi din piatră, care datează din anul 1929 și a fost construit încă de întreprinzătorul german Müller. Acest lucru a fost confirmat și de arheologul austriac Gol Oehra, invitat în R. Moldova de către Vinăria Bardar pentru a face cercetări, se spune într-un comunicat difuzat de întreprindere, scrie într-un comunicat de presă trimis de către Vinăria Bardar.

„Sunt niște galerii, niște tunele care se intersectează. Au o lungime de aproximativ 100 de metri. Ne rămâne să vedem cum putem conserva aceste vestigii și să luăm o decizie în sensul protejării acestora. Atât de multă răbdare în a păstra un divin nu cred că putea avea cineva. Se vede că Müller a vrut să ne lase o comoară și i-a reușit de minune”, a declarat Mihai Duca, directorul Vinăriei Bardar, menționând că: „această descoperire este un adevăr în contextul zilei de astăzi”. 

Între timp, conducerea Vinăriei Bardar anunță și organizarea unei degustări de senzație care va avea loc în beciul istoric. „Este un divin vechi, fabricat după tehnologia lui Müller. Și pentru noi a fost curios să îl degustăm și să realizăm că gustul lui este unul calitativ și armonios, că s-a perfecționat de-a lungul anilor și a devenit un buchet complex de arome. Motiv pentru care am decis că acest divin trebuie să rămână întipărit și în memoria altora”, a menționat Vitalie Iovu, șeful secției de producere.

În 1929, întreprinzătorul german Müller a pus bazele Vinăriei Bardar și a construit o mică distilerie în satul Bardar. În anii `40, mica distilerie s-a transformat într-o adevărată fabrică de producere a distilatelor și vinurilor. În prezent, Vinăria Bardar se află printre primii producători de divinuri din R. Moldova.