Medicamente mai ieftine în farmacii, de mâine

De mâine, farmaciile din ţară vor vinde pacienţilor medicamente la preţuri reduse. Ieftinirea este posibilă ca urmare a modificării metodologiei de aplicare a adosului comercial pentru preparate, iniţiativă propusă de Ministerul Sănătăţii.

Conducerea ministerului susţine că prin aceste ieftiniri populaţia va avea acces la o listă mai mare de medicamente necesare pentru tratament. Conform noii metodologii, cel mai mult va fi redus preţul medicamentelor scumpe. Este vorba despre 700 de denumiri de preparate care se vor ieftini cu 14 la sută.

Costul altor 500 sute de medicamente se va reduce cu 12 la sută. Alte aproximativ 1.400 de preparate se vor ieftini cu până la 9 procente. În ultima categorie au fost incluse, în special, medicamentele vândute la preţuri mici pacienţilor.

Pe lângă această ieftinire, Ministerul Sănătăţii îşi propune şi extinderea listei medicamentelor compensate, iar pentru asta vor fi alocate suplimentar 50 de milioane de lei.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.