02:22:46 20.04.2024
Stiri

Ţara care investeşte un miliard de dolari în autostrăzi pentru biciclete

Știri 31.03.2016 19:30 Vizualizări1017 Autor: Ziarul National


Ţara care investeşte un miliard de dolari în autostrăzi pentru biciclete

Norvegia este unul dintre cei mai mari producători de petrol din lume, dar a decis să investească masiv în proiecte ecologice şi în energiile alternative. Din acest program de investiţii face parte şi „autostrada” pentru biciclete, scrie gandul.info.

Impresionata infrastructură destinată exclusiv bicicliştilor va costa putin sub un miliard de dolari. Reţeaua va fi construită în apropierea a zece mari oraşe norvegiene. Proiectul prevede ca „autostrăzile” să permită circulaţia bicicletelor în oraşe, dar şi în exteriorul acestora spre a face legătura cu toate suburbiile înconjurătoare. Reţeaua va fi formată din artere cu câte două benzi pe sens.

Clima rece face ca în Norvegia mersul pe biciclată să nu fie extrem de popular, dar decizia guvernului de la Oslo consideră că „autostrada” pentru biciclete trebuie să facă parte dintr-un plan de diversificare economică . Astfel, oficialii vor ca prin masive investiţii în infrastructură să contracareze scăderea preţului petrolului şi pierderea de muncă din acest domeniu.

Norvegia a început însă procesul de diversificare cu mai mult timp în urmă. Primele decizii au fost promovarea automobilelor electrice şi interzicerea circulaţiei maşinilor în centrul capitalei Oslo. Tot din categoria proiectelor ecologice naţionale se numără şi începerea construcţiei celei mai mari ferme eoliene din Europa, asta după ce anterior guvernul de la Oslo a hotărât să renunţe la exploatrea cărbunelui.

„Autostrăzile” pentru biciclete sunt un nou exemplu care arată că această ţară se îndepărtează uşor de consumul de petrol.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md