Năstase spune că jurnaliştii i-au scos din contextul răspunsului, atunci când a fost întrebat dacă are casă pe strada Drumul Schinoasei din oraşul Codru. De fapt, acesta le-a declarat că locuinţa care îi aparţine este situată pe strada Andrei Vînaru, din orăşelul Codru. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă. 

„Le-am spus, casa mea nu se află pe Drumul Schinoasei, dar pe Andrei Vînaru. A fost o interpretare dubioasă. S-a luat un individ pe care eu nu-l cunosc, care a spus acolo că eu nu ies prin ogradă, că intru într-un jeep negru, că mă ascund de oameni. Este o manipulare, o propagandă în stil Goebbels. Nu mai au ce spune despre mine. Este o manipulare clară pe care o face Plahotniuc. Dar oare este o ruşine să ai o casă ?. Mi-am construit casa pe bani cinstiţi, pe bani munciţi de mine şi familia mea. Am trecut în această casă după o carieră de 15 ani de avocat”, a declarat Andrei Năstase.

Că preşedintele Consiliul Marii Adunări Naţionale are o casă pe strada Andrei Vînaru din oraşul Codru şi nu pe Drumul Schinoasei o confirmă şi vecinii liderul CMAN. 

Precizăm că despre averile membrilor Consiliului Marii Adunări Naţionale, inclusiv şi a preşedintelui Andrei Năstase, a scris Ziarul de Gardă încă în luna decembrie 2015.