Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ivan Simonovic: „Atâta timp cât…

Ivan Simonovic: „Atâta timp cât există corupția nu putem vorbi de funcționarea corectă a instituțiilor de stat și respectarea drepturilor omului”

„Moldova se confruntă cu provocări grave cauzate de scindările profunde ale țării, corupția omniprezentă și probleme de guvernare”, a menționat Ivan Simonovic, Asistentul Secretarului General ONU pentru Drepturile Omului, după vizita sa de patru zile în R. Moldova.

Potrivit oficialului, cea mai gravă problemă cu care se confruntă țara noastră este totuși corupția de la care pornesc toate problemele. „Atâta timp cât există corupția nu putem vorbi de funcționarea corectă a instituțiilor de stat. Corupția este distructivă pentru drepturile omului. Când populația devine martor al unor acte de corupție la nivel înalt, aceasta tinde să-i ofere legitimitate în întreaga societate. Este absolut urgent de a pune capăt cazurilor de corupție, în special la cele mai înalte nivele. Totodată, din cauza corupției și a situației din țară, tinerii se simt nevoiți să plece, astfel R. Moldova își pierde capitalul uman, care ar putea ajuta la dezvoltarea țării”, a subliniat oficialul, care a menționat că respectarea drepturilor omului este un element cheie pentru a scoate țara din criză.

Amintim că Asistentul Secretarului General al Națiunilor Unite pentru drepturile omului a vizitat R. Moldova în perioada 28-31 martie 2016.

Ivan Šimonović activează în calitate de Asistent al Secretarului General al ONU pentru drepturile omului din iulie 2010. Dl. Šimonović conduce Oficiul de la New York al Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului.