Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Stadiul lucrărilor de reconstrucţie a bd. Constantin Negruzzi și str. Vasile Alecsandri

   3088

Primăria municipiului Chişinău informează despre stadiul lucrărilor pe şantierele de reconstrucţie a bd. Constantin Negruzzi şi a străzii Vasile Alecsandri, obiective care fac parte din cadrul programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere a 6 străzi principale din zona centrală a capitalei.

Lucrările pe ambele şantiere se desfăşoară conform calendarelor aprobate, iar pe unele sectoare lucrările se derulează într-un regim sporit, având un grad avansat de realizare.

La ora actuală, pe strada Vasile Alecsandri se desfăşoară lucrări de amenajare stradală, iar până în prezent au fost placate cu pavaj circa 5500 metri pătraţi de trotuare, 5520 metri pătraţi de locuri de parcare pentru maşini şi montate peste 8750 metri liniari de borduri. Pentru săptămâna curentă, se planifică continuarea lucrărilor similare pe tronsonul cuprins între străzile Veronica Micle - Alexe Mateevici.  

De asemenea, pe şantierul din bd. Constantin Negruzzi, unde lucrările de reconstrucţie a străzii presupun şi schimbarea reţelelor de apeduct, canalizării menajere şi pluviale, în prezent se desfăşoară o serie de lucrări complexe ce ţin de excavarea şanţurilor, montarea tuburilor noi. Până la această oră s-au executat lucrări pe o lungime de peste 570 de metri liniari, inclusiv construcţia căminelor de colectare a apelor pluviale - 4 unităţi, trecerea pe sub pasajul subteran de la intersecţia bd. Constantin Negruzzi cu bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi str. Ciuflea. 

Totodată, s-au realizat lucrări de amenajare stradală a bd. C. Negruzzi, inclusiv placarea cu pavaj a peste 1000 metri pătraţi de trotuare şi montarea a peste 450 metri liniari de borduri.  

Menţionăm că lucrările de reconstrucţie a bd. Constantin Negruzzi şi a străzii Vasile Alecsandri au demarat anul trecut şi fac parte din cadrul Proiectului „Chişinău - Drumuri Urbane", implementat de Primăria municipiului Chişinău cu suportul financiar din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Fondul Special de Energie Verde (FSEV) al BERD şi Banca Europeană de Investiţii (BEI). Valoarea totală a proiectului este de 22 milioane euro şi prevede reabilitarea totală a 6 străzi principale şi secundare din Chişinău, cu lungimea totală de 14,3 km de drum.

         

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău