Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Şase decenii după gratii pentru…

Şase decenii după gratii pentru omorul unui bărbat din Chișinău

Doi tineri din raionul Teleneşti, care au ucis un bărbat din capitală şi i-au sustras toate bunurile, au fost condamnaţi la pedepse mai aspre, după ce procurorii au contestat sentinţa primei instanţe.

Potrivit probelor prezentate de procurorii din Teleneşti, în ianuarie 2014, inculpaţii au atacat un bărbat care venise să-şi viziteze rudele din satul Zgărdeşti. Agresorii au strangulat bărbatul, care se afla la volanul propriului automobil, după care i-au sustras maşina, telefonul şi banii. După comiterea crimei, inculpaţii au aruncat cadavrul victimei lângă o localitate din raionul Sîngerei. 

În anul 2015, pentru comiterea omorului intenţionat şi tâlhăriei, făptaşii au fost condamnaţi la câte 21 ani închisoare fiecare. Nefiind de acord cu sentinţa instanţei de fond, procurorii au contestat-o, invocând blândeţea pedepsei. 

Prin decizia Curţii de Apel Bălţi din luna mai 2015, apelul procurorului a fost respins ca nefondat. Procurorii însă au atacat şi această decizie la Curtea Supremă de Justiţie, care a dispus rejudecarea cauzei. 

Astfel, recent, prin decizia Curţii de Apel Bălţi, inculpaţii au fost condamnaţi la câte 30 ani închisoare fiecare. De asemenea, la demersul procurorului, instanţa a dispus încasarea din contul inculpaţilor în beneficiul succesorului victimei a unui prejudiciu moral şi material în sumă totală de 272 de mii de lei.

Decizia Curţii de Apel este definitivă şi executorie însă poate fi atacată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiţie.