Gheorghe Cavcaliuc, de la șefia poliției în Comisia Unificată de Control

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Gheorghe Cavcaliuc, fostul șef interimar al Inspectoratului General de Poliţie (IGP), este începând de miercuri membru al Comisiei Unificate de Control (CUC).

Cavcaliuc, care a ocupat funcția de șef interimar al Inspectoratului General de Poliţie în virtutea funcției de adjunct al IGP, a fost transferat la CUC după ce la șefia poliției a fost numit Alexandru Pînzari.

Cavcaliuc i-a luat locul lui Anatolie Andronache.

Comisia Unificată de Control este o forță tri-laterală de menținere a păcii și o structură de comandament militar comună formată din reprezentanți ai Republicii Moldova, regiunii separatiste Transnistrene și Rusiei, care operează în „zona de tampon” de la frontiera dintre Republica Moldova și Ucraina.

Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control reprezintă interesele Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) şi participă nemijlocit la realizarea Acordului cu privire la principiile de reglementare paşnică a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, semnat de Republica Moldova şi Federaţia Rusă la 21 iulie 1992.

Delegaţia Republicii Moldova în CUC este alcătuită, de regulă, din 6 reprezentanţi desemnaţi de Guvernul Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...