Chiar dacă în turneul de simplu de la Miami nu a avut replică în confruntarea din optimi cu britanica Johanna Konta, Monica Niculescu a impresionat la dublu. Alături de colega sa din Rusia, Margarita Gasparian, Niculescu a trecut în sferturi de Vania King şi Alla Kudreavţeva, scor scor 6-3, 7-6 (3). În precedentul tur, perechea româno-rusă învinsese cel mai bun dublu din lume, Martina Hingis / Sania Mirza.

"Au fost momente foarte tensionate şi, de aceea, când s-a terminat, nu mi-a venit să cred. Sunt foarte fericită. Rita a jucat foarte, foarte bine. Sunt super fericită! Nu sunt foarte obosită, e ok, putem să ne antrenăm, să ne uităm puţin şi la adversarele noastre", a spus Monica Niculescu, pentru Digi Sport.

Tot alături de o jucătoare din Rusia a câştigat Niculescu primul său titlu din carieră. În 2009, alături de Alisa Kleybanova, românca s-a impus la Budapesta.

"Suntem solide şi comunicăm bine, a mers foarte bine. Ce să zic? Mă bucur că sunt aici, nu că sunt ultima româncă, ci mă bucur că fac treabă bună la dublu şi că-mi merge bine. Sunt în semifinale şi nu-i uşor să fii aici la Miami, am mai făcut-o o dată, cu Vania King, chiar acum mi-a fost adversară, dar e incredibil, super mare turneu şi super rezultat, sunt foarte fericită", a mai spus ultima jucătoare din România care mai participă la turneul de la Miami.

Ultimul turneu de dublu câştigat de Monica Niculescu a fost cel de la Szenzhen, din ianuarie, alături de Vania King (SUA).