08:59:32 25.04.2024
Stiri

De la DIP la IGP și de la Poliția de Frontieră la MAI. Cine a fost avansat astăzi în funcție

Politică 30.03.2016 17:42 Vizualizări2941 Autor: Galina Munteanu
De la DIP la IGP și de la Poliția de Frontieră la MAI. Cine a fost avansat astăzi în funcție anticorupție.md
Alexandru Pânzari


Fostul șef al Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), Alexandru Pânzari , a fost numit șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP).

Decizia a fost luată astăzi de către Guvern.

Colonel de justiție, Pânzari l-a succedat în acest fotoliu pe Gheorghe Cavcaliuc, care a fost numit şef interimar al IGP în primăvara anului 2015. El l-a substituit pe Ion Bodrug în acest post.

Anterior funcției de șef al DIP, Alexandru Pânzari a fost și şef adjunct al Direcţiei Servicii Operative din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fiind pe atunci adjunctul actualului ministru de Interne, Alexandru Jizdan, șef al acelei direcții.

Acesta a fost însă demis în legătură cu intentarea dosarului penal pe faptul provocaţiilor în timpul violențelor din 7 aprilie 2009. Acesta a fost acuzat că ar fi fabricat mai multe dovezi într-un dosar. La începutul lunii martie curent, Pânzari a fost achitat și restabilit în funcție.

De asemenea, numele lui Pânzari apare și într-un set de înregistrări audio, publicate de RISE Moldova. În acele înregistrări, contraversatul om de afaceri, primarul de Bălți, Renato Usatîi, a descris relația sa pe bani cu Alexandru Jizdan și Alexandru Pânzari.

De asemenea, potrivit aceleiași surse, în anul 2014, alături de mai mulți ofițeri de poliție, Alexandru Pânzari a fost acuzat de complicitate cu rețele transfrontaliere de crimă organizată. Aceștia ar fi acordat protecție grupării de contrabandiști „Căciula”, potrivit documentelor intrate în posesia RISE și semnate de fostul ministru de Interne comunist, Gheorghe Papuc.

De asemenea, Alexandru Pânzari a mai fost sancționat disciplinar pentru obstrucționarea unui alt dosar grav de corupție: cazul „Gemenii-Maidan”.

Tot astăzi, Guvernul l-a numit pe șeful Poliției de Frontieră, Dorin Purice, în funcția de viceministru de Interne, iar Veaceslav Ceban a fost eliberat din aceeași funcție.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md