Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Distribuirea ajutorului umanitar oferit de Guvernul României

   1997

Astăzi, 30 martie, a început distribuirea zahărului pentru beneficiarii din municipiul Chişinău, din cadrul primului lot de ajutor umanitar oferit de Guvernul României Republicii Moldova.

Acţiunea a demarat în sectoarele Ciocana şi Botanica, iar începând cu ziua de 31 martie 2016 şi persoanele din celelalte sectoare vor putea primi ajutorul umanitar.

Potrivit Ludmilei Crăciun, şef interimar al Direcţiei generale asistenţă socială a Primăriei Chişinău, distribuirea zahărului primit drept ajutor umanitar are loc în baza listelor prezentate de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei. De acest ajutor vor beneficia doar persoanele cu grad sever de invaliditate.

În total, au fost prevăzute câte 30 tone de zahăr pentru fiecare sector al municipiului, câte 5 kg de persoană. Pentru sectorul Ciocana în liste figurează 1211 persoane. Pentru a primi ajutorul dat, beneficiarii se prezintă personal sau prin intermediul reprezentanţilor legali la Direcţiile Asistenţă Socială de sector.

De asemenea, de zahăr primit drept ajutor umanitar din partea Guvernului României vor beneficia toate instituţiile de menire socială din municipiu, precum gimnaziile şi liceele auxiliare pentru copii cu disabilităţi, secţiile pediatrice ale spitalelor, Direcţia generală educaţie şi Direcţia pentru protecţia drepturilor copilului.