04:35:40 19.04.2024
Stiri

Chirtoacă, la un pas de a-și îndeplini visul

Politică 30.03.2016 14:50 Vizualizări1464 Autor: Ziarul National
Chirtoacă, la un pas de a-și îndeplini visul


Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, va avea atribuții sporite, inclusiv dreptul de a prelungi termenul de arendare a terenurilor și de a numi în funcție o serie de funcționari, potrivit unui proiect de lege care, deși a provocat astăzi dezbateri aprinse, a fost aprobat în prima lectură de către Comisia juridică a Parlamentului.

Proiectul noului statut al municipiului Chișinău, elaborat de către deputații liberali, prevede că primarul capitalei va avea mai multe atribuții decât în prezent, inclusiv la numirea funcționarilor. Spre exemplu, autorii propun ca primarul să poată numi viceprimarii, chiar dacă aceștia nu vor fi acceptați de Consiliul Municipal. De asemenea, edilul capitalei ar urma să numească în funcție și alți funcționari, fără a avea nevoie de acordul Consiliului, transmite radiochisinau.md.

Proiectul a provocat dezbateri, iar fostul deputatul Anatol Zagorodnîi a declarat că acesta ar trebui să fie examinat de instituții internaționale, dar și la nivel local.

Anterior, documentul a stârnit nemulțumiri în rândul consilierilor locali, care spun că prin acest proiect se urmărește „instalarea dictaturii” în Primăria municipiului Chișinău.

„Prin proiectul de lege înaintat de Parlament se dorește trecerea tuturor responsabilităților sub răspunderea primarului general, ceea ce ar putea duce la o dictatură în cadrul instituției. Astfel, proiectul înaintat vine să amplifice conflictul dintre primar și consiliul local”, este de părere consilierul municipal Veaceslav Bulat, citat de unimedia.info.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md