Nume
Parola
Vizualizări: 2713
La Orhei a avut loc o sesiune de informare privind Concursul de selectare a conceptelor de proiecte de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională
30 Martie 2016 — Reprezentanții autoritățile publice locale din Orhei și Telenești au participat astăzi, 30 martie, la o sesiune de informare despre Concursul de propuneri de proiecte la Fondul Național pentru Dezvoltare Regională 2017-2020.

Seminarul s-a desfășurat în orașul Orhei și a întrunit peste circa 100 de participanți interesați de procesul de depunere a cererilor de finanțare de la Fondul Național pentru Dezvoltare Regională pentru următorii 4 ani.

Directorul interimar al ADR Centru, Eduard Ungureanu, a îndemnat potențialii aplicanți să studieze Instrucțiunea pentru utilizatori, dar și toate anexele care îi vor ajuta la completarea calitativă a cerințelor pentru depunerea cererilor de finanțare. „Toate informațiile necesare le găsiți pe pagina oficială a agenției: www.adrcentru.md. Tot aici găsiți grila de evaluare conform căreia vor fi apreciate cererile de finanțare înaintate. Specialiștii agenției sînt pregătiți să ofere suport dacă aveți anumite neclarități în procesul de pregătire a pachetului pentru depunere." Directorul ADR Centru a prezentat participanților la ședință procedura de completare a notei conceptuale și a cererii de finanțare complete.

Specialiștii agenției au informat participanții despre specificul și etapele de desfășurare a concursului de propuneri de proiecte. Tot aici potențialii aplicanți au fost informați despre perioada depunerii documentației și termenii limită, durata concursului, regulile de desfășurare a acestuia, domeniile de intervenție și costurile eligibile.

Cu această întrunire a fost finalizată sesiunea de informare despre Concursul de propuneri de proiecte la Fondul Național pentru Dezvoltare Regională 2017-2020 pentru localitățile din Regiunea Centru. Astfel, în perioada 21-30 martie ateliere de informare similare au fost organizate pentru toate localitățile din regiune.

Reiterăm că din data de 15 martie și pînă pe 3 mai 2016, autoritățile publice locale de nivelul I și II din Regiunea Centru (Anenii Noi, Călăraşi, Criuleni, Dubăsari, Hinceşti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Străşeni, Şoldăneşti, Teleneşti, Ungheni) pot depune note conceptuale de proiect la ADR Centru care are sediul în orașul Ialoveni, str. Alexandru cel Bun, 33.

Proiectele trebuie să fie în domeniile: infrastructura drumurilor, aprovizionarea cu apă și sanitație, îmbunătățirea factorilor de mediu, dezvoltarea infrastructurii de afaceri, sporirea atractivității turistice și eficiența energetică a clădirilor publice.

Pentru detalii cu privire la procedura de depunere puteți apela specialistul în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul ADR Centru, Natalia Veveriță, la nr. de tel. (268) 2 66 71 sau expediind un mesaj la căsuța poștală office@adrcentru.md