Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ședința trimestrială a Comisiei municipale pentru prevenirea și combaterea traficului de ființe umane

   2178

Miercuri, 23 martie 2016, s-a desfășurat ședința trimestrială a Comisiei municipale pentru prevenirea și combaterea traficului de ființe umane. În cadrul forului au fost discutate și analizate acțiunile întreprinse pentru combaterea acestui fenomen, inclusiv rezultatele obținute pentru perioada ianuarie-martie a.c., de către subdiviziunile Consiliului municipal Chișinău.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost abordate aspecte ale activității echipelor multidisciplinare municipale și sectoriale, create prin Hotărârea Guvernului RM nr. 228 din 28.04.2015, dar și numirea de noi membri în cadrul comisiei.  

Conform datelor prezentate de Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratul Național de Investigație din cadrul IGP, pe parcursul anul 2015, se atestă o creștere a traficului de copii în interior țării. Astfel, au fost identificați 9 minori antrenați în activităţi de prestare a serviciilor sexuale, precum masajul erotic sau video chat-urile.

Totodată, la capitolul proxenetism, în perioada de referință s-au înregistrat 69 infracțiuni, fiind identificate 137 femei ademenite să practice prostituția, dintre care doar 122 de tinere au fost înregistrate în municipiul Chișinău.  

În același context, pentru realizarea Planului de acțiuni privind prevenirea și combaterea traficului de ființe umane pe anul 2016, de către membrii comisiei municipale au fost trasate o serie de sarcini pentru coordonarea activităților anti-trafic cu implicarea subdiviziunilor Consiliului municipal Chișinău.

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău