Procurorul Adriana Beţişor: Filat a transmis scrisori clandestine din penitenciar

Procurorul, care instrumentează dosarul ex-premierului, Vlad Filat, Adriana Beţişor a declarat astăzi că, anterior, fostul premier ar fi trimis din Penitenciarul nr.!3 scrisori clandestine către unii martori din partea acuzării.

Astfel, potrivit ei, la baza solicitării de astăzi a prelungirii mandatului de arest al lui Vlad Filat nu se regăsesc doar mesajele postate pe pagina politicianului de pe Facebook, ci şi acele scrisori trimise prin intermediul avocaților.

”Au fost aduse în fața instanței nu doar mesajele de pe Facebook, dar și scrisorile trimise în mod clandestin unor martori în dosar din partea acuzării, prin intermediul avocaților. În scrisori erau menționate acțiuni care ar trebui îndeplinite”, a spus Adriana Bețișor.

Totodată, aceasta a spus că şi acele mesaje pe Facebook „prin  ele se fac intimidări către martori, ţinând cont de riscul martorilor”. „ Aceste două mesaje de pe Facebook au un conţinut puternic. În cadrul ședinței de judecată, inculpatul a recunoscut că mesajele îi aparțin, dar modul de transmitere a acestora urmează să fie verificat. Publicarea mesajelor depășește limita legii”, a declarat Adriana Bețișor.

Pe de altă parte, avocatul Igor Popa a declarat că „ acele  scrisori au stat la baza aplicării măsurii de arest după aplicarea primului termen de arest preventiv 30 de zile”. „Ele nu pot sta la baza solicitării de astăzi a procurorilor. În demersul de azi s-a pus accent doar pe mesajele de pe Facebook”, a precizat avocatul.

Moldova.ORG precizează că mandatul de arest pe numele fostului premier Vlad Filat, acuzat de corupție și trafic de influență, a fost prelungit pentru 30 de zile.

Reamintim că Vlad Filat a fost reţinut pe 15 octombrie, iar ulterior arestat. Vlad Filat este acuzat de corupere pasiva şi trafic de influenţă, după ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat ca i-ar fi dat în ultimii ani bani şi bunuri în valoare de 250 de milioane de dolari. Filat neagă acuzaţiile, declarând că este victima unei răfuieli politice.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.