Viceminstrul rus de Externe a vorbit cu Filip despre „importanţa asigurării stabilităţii” în Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Viceminstrul rus de Externe, Grigorii Karasin, care se află într-o vizită la Chișinău, a avut astăzi o întrevedere cu premierul Pavel Filip, în cadrul căreia a exprimat disponibilitatea Rusiei pentru consolidarea dialogului bilateral şi dezvoltarea cooperării cu Republica Moldova.

Prim-ministrul Filip a menţionat că Republica Moldova pledează pentru promovarea parteneriatului moldo-rus, bazat pe încredere şi respect reciproc. Acesta a declarat că actualul Guvern de la Chişinău este orientat spre îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor şi a exprimat interesul ţării noastre pentru intensificarea cooperării economice și a impulsionării schimburilor comerciale cu Federaţia Rusă.

În context, şeful Executivului a abordat subiectul migraţiei forţei de muncă şi asigurării protecţiei sociale a cetăţenilor Republicii Moldova care muncesc în Federaţia Rusă.

La rândul său, Karasin a spus că vizitele demnitarilor de nivel înalt, efectuate recent şi cele planificate pentru perioada imediat următoare, dar şi decizia privind reluarea activităţii comisiei mixte interguvernamentale privind cooperarea economică în timpul apropiat, reprezintă elemente pozitive în dezvoltarea relaţiilor dintre cele două state.

Oficialul rus a reiterat disponibilitatea Rusiei pentru consolidarea dialogului bilateral şi dezvoltarea cooperării cu Republica Moldova în diverse domenii, menţionând în context importanţa asigurării stabilităţii în ţara noastră.

Părţile au abordat, totodată, subiectul reglementării transnistrene. După vizita de la Chișinău, trimisul Kremlinului va pleca la Tiraspol.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...