Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.03.2016

Oportunitățile investiționale din Republica Moldova, prezentate în Bulgaria

Oportunitățile investiționale din Republica Moldova au fost prezentate de către viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, oamenilor de afaceri din Bulgaria, în cadrul unui business forum moldo-bulgar la care au participat peste 40 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova și Republica Bulgaria din domenii precum: comerț, industrie, inginerie, agricultură, cosmetică ș.a.
 
În cuvântul său de salut, Vitalie Iurcu a încurajat antreprenorii bulgari să-și dislocheze afacerile în țara noastră, menționând oportunitățile de susținere a businessului inițiate de Guvern. Totodată, părțile au semnat un Memorandum de colaborare între Agenția de promovare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Bulgaria și Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijloci (ODIMM).

La fel, părţile au salutat inițiativa semnării unui Memorandum de cooperare dintre Agenția bulgară de Investiții (BAI) și Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO), textul căreia a fost coordonat în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-bulgare pentru cooperare economică și urmează a fi semnat după ratificarea de către partea bulgară, a anunțat Ministerul Economiei într-un comunicat.

În cadrul vizitei de lucru în Bulgaria, viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a avut și un set de întâlniri bilaterale cu ministrul bulgar al Agriculturii și Industriei Alimentare, Desislava Taneyev, viceministrul Turismului, Alexander Manolev, directorul executiv al Agenției de Investiții din Bulgaria, Stamenov Ianev, fiind la fel invitat într-o vizită de informare în zona industrială "Bojuriște".

Evenimentul a fost organizat de Agenția de promovare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Bulgaria în colaborare cu Ministerul Economiei și Camera de Comerț și Industrie, fiind organizat în contextul  organizării Comisiei interguvernamentale moldo-bulgare pentru cooperare comercial-economică, care s-a desfășurat la Sofia, Bulgaria în perioada 24-25 martie curent, cu semnarea Protocolul celei de-a VIII-a Comisii interguvernamentale moldo-bulgare pentru cooperare comercial-economică. Documentul a fost semnat de către viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu și omologul său bulgar, Daniela Vezieva.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus