17:36:02 19.04.2024
Stiri

Fetească Neagră din România și Rară Neagră din Republica Moldova, UNITE în „ediție limitată”

Social 28.03.2016 17:34 Vizualizări1545 Autor: Ziarul National


Vinăria „Purcari” din R. Moldova a lansat, ieri, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, vinul „Maluri de Prut”.

Noul produs a reunit într-un cupaj inedit două soiuri autohtone de pe ambele maluri ale Prutului: Fetească Neagră din România și Rară Neagră din Republica Moldova, anunță un comunicat de presă al vinăriei.

Vinul „Maluri de Prut” este disponibil în ediție limitată - de numai 19 990 de sticle.

Feteasca Neagră este cunoscută din perioada dacică, fiind găsite semințe ale acestui soi cu o vechime de circa 2 000 de ani. Se presupune că locul de origine al acestui soi este lunca Prutului, în jurul localității Uricani, actualul județ Iași. Feteasca Neagră are o tipicitate aparte, cu un nas bine evidențiat, dominat de coacăză neagră, scorțișoară și prune uscate. În gust predomină murele și alte fructe de pădure.

Rara Neagră, la rândul său, este un soi de referință pentru Purcari, iar nasul aduce în evidență note fine de ciocolată, cireșe și prune, și un gust catifelat, cu nuanțe de rodii, fructe uscate și vanilie.

Vinurile se îmbină de minune într-un cupaj bine echilibrat, o horă armonioasă a celor două cele mai ilustre soiuri roșii autohtone.

Pe lângă aspectul vinicol, „Maluri de Prut” este un manifest pentru o mai mare apropiere între oamenii de pe ambele maluri ale Prutului, mai ales în anul în care celebrăm 25 de ani de la Podul de Flori, care le-a permis pentru prima dată cetățenilor din R. Moldova să treacă fără acte în România. În acest context, a fost lansată pagina www.malurideprut.md, prin intermediul căreia, fiecare are posibilitatea să trimită un mesaj personalizat și o sticlă de Purcari pe celălalt mal al Prutului, primind alta în schimb.

Responsabilii de la vinărie au lansat și un spot de promovare. La baza spotului este piesa „Cântă cucu-n Bucovina”, interpretată de locuitori din Chișinău, Cernăuți, Iași, Alba Iulia și București.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md