(VIDEO) Liliana Palihovici: Limbajul sexist ar putea fi penalizat prin lege

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici speră că deputații vor vota, cât mai curând, legea cu privire la introducerea cotei de gen pentru partidele politice, care stipulează, printre altele, și penalizări pentru limbajul sexist.

„Sper ca în următoarele două săptămâni Parlamentul va dezbate și va vota pozitiv în lectura a doua legea care va introduce cota obligatorie pentru partidele politice pentru reprezentarea femeilor pe listele electorale”, declară Liliana Palihovici.

Acesta vorbește și despre introducerea unor penalități pentru utilizarea limbajului sexist în comunicarea publică.

„Totodată, votarea legii va aduce și modificări în legislație a penalizărilor pentru limbajul sexist, care este foarte des utilizat în comunicarea publică în Republica Moldova”, menționează vicepreședinta Legislativului.

Declarațiile Lilianei Palihovici în timpul forumului „Partener…

Penalizări pentru limbajul sexist, prevăzute de legislație #FemeileconteazăLive aici: https://www.privesc.eu/arhiva/66302

Posted by Privesc.Eu on 28 Martie 2016

Potrivit proiectului de lege, formațiunile politice vor avea obligația să asigure participarea femeilor și bărbaților în proporție de 40% pe listele electorale și nu numai. Proiectul nr. 180 prevede, printre altele, interzicerea publicității sexiste, oferirea de concediu paternal și modificarea Legii presei, prin care publicaţiile periodice şi agenţiile de presă sunt obligate să utilizeze un limbaj corect şi nediscriminatoriu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...