Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un cetățean rus a încercat…

Un cetățean rus a încercat să iasă din țară cu o sumă impunătoare

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați au depistat în urma controlului suplimentar 43.600 de dolari SUA, pe care un cetățean al Federației Ruse intenționa să-i treacă ilegal peste frontieră.

La data de 27 martie, curent, în jurul orei 14.00, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat cetățeanul rus de 36 de ani, la volanul unui autoturism, marca AUDI TT, înmatriculat în Federația Rusă și fabricat în 2015. Aplicând indicatorii de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control amănunțit mijlocul de transport și toate actele prezentate.

Urmare a verficărilor, s-a descoperit că rusul avea la el mai mulţi bani decât ar avea voie să dețină în momentul trecerii frontierei de stat. Din bagajul personal al bărbatului au fost ridicați, în vederea confiscării, 43.600 de dolari SUA, în bancnote a câte 100 fiecare. În cazul dat, cetățeanul Federației Ruse s-a abținut de a face careva declarații vizavi de valuta depistată și nedeclarată în timpul controlului de frontieră.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru stabilirea tuturor ciscumstanțelor infracțiunii. Pe numele bărbatului a fost inițiată o cauză penală. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 3 la 10 ani.