Grădiniță din Chișinău, scoasă la licitație cu tot cu copii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Grădinița nr. 164 din sectorul Buiucani al Chișinăului, privatizată de către fosta întreprindere de Stat „Monolit” în anul 2001, este scoasă la licitație, cu tot cu copii.

Potrivit oficialilor, primăria Chișinău s-a adresat ministerului Justiției cu un demers privind interzicerea licitației care vizează grădinița nr. 164 din sectorul Buiucani al capitalei, însă nu a primit un răspuns pozitiv.

„Primăria s-a adresat ministerului Justiției cu un demers de a nu permite desfășurarea licitației de astăzi. Cu părere de rău, această situație s-a creat din cauza administrației centrale a Republicii Moldova, care a permis privatizarea acestei grădinițe, în anul 2001”, a anunțat un responsabil de la primărie.

La rândul său, edilul capitalei Dorin Chirtoacă a menționat că aceasta este o situație fără precedent și că, pentru început, trebuie să fie inițiată o anchetă privind privatizarea fostei întreprinderi de stat „Monolit”.

„Avem un caz fătă precedent. Nu este în regulă să fie scoase la licitație, clădiri cu tot cu copii. Pentru început trebuie să fie inițiată o anchetă privind privatizarea fostei întreprinderii de stat”, a spus Chirtoacă.

Potrivit datelor, grădinița nr. 164 din sectorul Buiucani este frecventată de peste 280 de copii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...