(VIDEO) România, egala Spaniei într-un meci de pregătire pentru EURO 2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Echipele naționale de fotbal ale României și Spaniei au terminat la egalitate, 0-0, duminică seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, într-un meci amical în cadrul pregătirilor pentru participarea celor două formații la EURO 2016.

Elevii lui Anghel Iordănescu au făcut un meci foarte bun în fața campioanei europene en-titre, dar golul nu s-a arătat la ocaziile lui Adi Popa (7), Nicușor Stanciu (28, 33) sau Florin Andone (56).

Spania nu mai remizase la zero de nouă ani, până astăzi, de la un meci amical cu Finlanda, din octombrie 2007. Pentru „tricolori”, însă, a fost al patrulea 0-0 din vara anului trecut încoace (cu Irlanda de Nord, cu Ungaria, cu Grecia și cu Spania).

Naționala lui Vicente del Bosque a ajuns la șase meciuri jucate pe teritoriul României, fără a câștiga vreodată (3 înfrângeri, 3 remize). Mai mult, nici în meciurile amicale jucate de-a lungul istoriei, Spania nu a reușit să ne învingă (2 înfrângeri, 2 remize).

Țările în care Spania a jucat cele mai multe meciuri fără să câștige vreodată:

1. România – 6 meciuri
2. Suedia – 4 meciuri
3. Columbia, Costa Rica, Croația, Uruguay – câte 1 meci.

Naționala lui Anghel Iordănescu a ajuns la 14 meciuri oficiale fără înfrângere, pierzând ultima oară în iunie 2014, în amicalul cu Algeria, 1-2.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...