14:51:12 18.04.2024
Stiri

NEAȘTEPTAT // Un belgian a revendicat atentatele din Bruxelles. AMENINȚAREA făcută într-un mesaj video adresat Europei

Știri 27.03.2016 20:33 Vizualizări1780 Autor: Ziarul National


NEAȘTEPTAT // Un belgian a revendicat atentatele din Bruxelles. AMENINȚAREA făcută într-un mesaj video adresat Europei captura video

Un bărbat care s-a născut în Belgia a revendicat atacurile sângeroase care au avut loc recent la Bruxelles. Atentatele au fost în numele grupării teroriste Statul Islamic ca răzbunare împotriva campaniei militare care se duce pentru dezmembrarea ISIS, a explicat jihadistul.

Bărbatul a făcut o înregistrare video cu un mesaj adresat în limba olandeză prin care amenință cu noi atentate. Imaginile par să fi fost filmate în oraşul sirian Rakka, devenit cartierul general al organizaţiei teroriste ISIS, scrie digi24.ro. Mesajul se încheie cu executarea unui prizonier.

Presa belgiană scrie că militantul jihadist este cunoscut autorităţilor, dar a fugit în Siria înainte de a putea fi prins.

În ceea ce priveşte ancheta în cazul atentatelor de marţi, aceasta s-a extins şi în Italia, unde a fost prins un posibil complice al grupării care a acţionat la Bruxelles. Ieri, justiţia belgiană a pus sub acuzare pentru crime asociate terorismului un jurnalist independent, despre care presa locală scrie că ar fi nimeni altul decât teroristul de la aeroport. Alături de Faycal Cheffou au mai fost inculpate alte două persoane, în ancheta legată de dejucarea unui atentat în Franţa.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md