18:39:41 25.04.2024
Stiri

„Banca Socială” RECUPEREAZĂ un credit de 22 DE MILIOANE de lei pe care i l-a acordat unei companii. Firma a gajat bunuri de două ori mai ieftine

Economie 27.03.2016 19:29 Vizualizări1676 Autor: Stela Mihailovici
„Banca Socială” RECUPEREAZĂ un credit de 22 DE MILIOANE de lei pe care i l-a acordat unei companii. Firma a gajat bunuri de două ori mai ieftine


„Banca Socială” se chinuie în instanță să-și recupereze o parte din banii pe care i-a acordat unei companii acum trei ani, prin intermediul a două credite.

În decembrie 2012, compania „Rirovski”, fondată și administrată de un oarecare Iurie Rojic, a reușit să ia un credit de la „Banca Socială” în valoare de 14,1 milioane de lei. O lună mai târziu, firma a mai luat un credit de 7,8 milioane de lei, iar în schimb a gajat bunuri de două ori mai ieftine decât valoarea creditelor.

A fost gajat echipament tehnologic în valoare de un milion de lei, care aparținea firmei „ZTZ-Consulting”, fondată de același Iurie Rojic și un complex de bunuri imobile în valoare de 12 milioane de lei. Cei 70 de ari de teren și trei construcții cu o suprafață totală de 1 885 de metri pătrați, care au fost ipotecate, se află pe strada Industrială din sectorul Ciocana al capitalei, acolo unde este înregistrat și sediul celor două firme.

Agentul economic nu și-a onorat obligațiile față de „Banca Socială”. În ianuarie 2014, banca a trimis notificări firmei și i-a cerut să transmită benevol bunurile gajate. Solicitarea a rămas fără răspuns.

La 31 martie 2014, „Banca Socială” s-a adresat în judecată, solicitând exercitarea dreptului de gaj asupra bunurilor care aparțin companiei „ZTZ-Consulting”. La 23 iunie 2014, datoriile agentului economic față de bancă erau de 24,4 milioane de lei.

Prin hotărârea Judecătoriei sectorului Ciocana din 12 iunie 2015 a fost admisă cererea „Băncii Sociale” şi s-au transmis silit de la SRL „ZTZ-Consulting” în posesia băncii bunurile grevate cu gaj.

Ulterior, Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia primei instanțe. Avocatul agentului economic a făcut recurs la Curtea Supremă de Justiție, dar acesta a fost retras de administratorul firmei, Iurie Rojic. La 23 martie, CSJ a încetat procedura de recurs a agentului economic.

Respectiv, banca poate să-și execute acum dreptul asupra bunurilor care au fost gajate de „ZTZ-Consulting”, dar acestea nu costă nici în jumătate față de datoria pe care o are firma față de bancă. În plus, „Banca Socială” va trebui să cheltuie timp și resurse proprii pentru a vinde bunurile în cadrul unor licitații.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md