(FOTO) Amplu marș unionist pe străzile Chișinăului: Unirea devine tot mai populară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un amplu marș unionist s-a desfășurat duminică pe străzile Chișinău. La manifestație, care a pornit din scuarul Tetrului de Operă și Balet, au participat zeci de mii de oameni, potrivit organizatorilor.

Manifestanții, care au venit din toate raioanele Republicii Moldova, au format în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” un tricolor din câteva mii de baloane. Ulerior aceștia au pornit în marș spre Gara Feroviară, scandând „Unire”, „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească”, „Unitate Națională”, „Uniți sub tricolor”.

unire1

„Suntem români și punctum și vom continua să ieșim în stradă pentru a cere Unire până când Prutul nu va mai fi graniță între frați. Totodată, vom continua cu acțiuni concrete de promovare a valorilor naționale românești, pentru a aduce Unirea mai aproape”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie”, unul dintre ONG-urile care au organizat manifestația

unire12

Este de precizat că, potrivit ultimului sondaj de opinie, 23% din cetățeni se declară în favoarea Unirii Republicii Moldova cu România, în timp ce 63% spun că sunt împotrivă. Acesta este cel mai ridicat procentaj al susținătorilor Unirii din sondajele apărute în ultimii ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...