Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   „Zeul absent” de Marius Lazurca

„Zeul absent” de Marius Lazurca

Joi, 5 februarie, la ora 18:15, la Librăria din Centru din Chișinău, va avea loc lansarea volumului „Zeul absent. Literatură și inițiere la Mircea Eliade”.

Alături de autor vor participa: Savatie Baștovoi, scriitor; Tamara Cărăuș, filozof; Alexandru Cosmescu, scriitor. Moderatorul evenimentului va fi Emilian Galaicu-Păun, scriitor, redactor-șef al Editurii Cartier.

„Filolog, dar și doctor în antropologie religioasă, Marius Lazurca reunește în chimia sa intelectuală toate ingredientele care fac din această carte o excepție savuroasă și o piatră de temelie a hermeneuticii eliadiene. Excepție, pentru că textul curge nuanțat și precis, cu o pasionantă luciditate calofilă. Piatră de temelie, pentru că analitica pusă în joc de autor integrează și depășește tot ce s-a scris, până acum, despre relația mit-ficțiune-știință, în opera lui Mircea Eliade. Zeul absent – ca temă esențială a modernității – este, deopotrivă, o prezență critică revelatoare și un test de perspicacitate trecut cu brio”, scrie antropologul și diplomatul TeodorBaconschi despre proaspătul volum.

Cartea a apărut într-un tiraj de 300 de exemplare.

Marius Lazurca (n. 1971, Timișoara) este licențiat în Litere (Franceză-Română) la Universitatea de Vest din Timișoara și în Literatură comparată la Université de Sorbonne-Paris IV; master și doctorat în antropologie la Université de Sorbonne-Paris IV. Din 2010 este ambasador al României la Chișinău, după ce a servit, între 2007 și 2010, ca ambasador pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran.

Este autor de studii în domeniul literaturii comparate și al antropologiei. În prezent, pregătește pentru tipar un volum despre sensurile corporalității în Antichitatea târzie.