Circa 400 de imigranţi au fost transportaţi, vineri, în opt autocare, din tabăra Idomeni de la frontiera greco-macedoneană în centre de primire din regiune, a precizat poliţia locală.

Alte douăsprezece autocare au fost trimise sâmbătă dimineaţă în Idomeni pentru a transporta o altă serie de imigranţi care acceptă să părăsească tabăra, unde trăiesc în condiţii insalubre şi dificile.

Potrivit cifrelor oficiale, 11.603 persoane se mai aflau sâmbătă dimineaţă în Idomeni, unde sunt blocaţi de la începutul lunii martie de când Macedonia a impus restricţii la frontieră.

„De luni, eforturile noastre (în privinţa evacuării imigranţilor de la Idomeni) se vor intensifica", a declarat joi, Giorgos Kyritsis, purtător de cuvânt al serviciului de coordonare a politicii migratorii.

El a anunţat că vor mai fi puse la dispoziţia imigranţilor încă 30.000 de locuri în centrele de primire peste 20 de zile.

În acelaşi timp, fluxul de imigranţi care sosesc în Grecia din Turcia a continuat să se diminueze, de la intrarea în vigoare a acordului cu UE din 20 martie.

Potrivit autorităţilor greceşti, doar 78 de imigranţi au ajuns în Grecia vineri şi alţi 161 în cursul zilei de joi.