Atentate la Bruxelles: Bărbatul cu pălărie de pe aeroportul din Zaventem, identificat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Faycal Cheffou, arestat joi, este bărbatul cu pălărie neagră care apare în fotografia difuzată de poliție cu cei trei suspecți de atentatul de pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, de pe 22 martie, scriu sâmbătă mass media belgiene, citate de EFE.

Potrivit DPA, care citează procuratura belgiană, individul a fost pus sub acuzare pentru asasinat terorist, tentativă de asasinat terorist și participare la activitățile unei grupări teroriste.

Bărbatul a fost identificat după ce a fost recunoscut de șoferul de taxi care a transportat la aeroport comandoul terorist, a informat ziarul Le Soir și postul public de televiziune francofon RTBF. Taximetristul l-a recunoscut în urma unei probe vizuale, scrie Le Soir, deși procuratura nu a confirmat oficial această informație, în așteptarea testelor ADN.

Vineri, surse din poliție au declarat pentru același ziar că era „foarte posibil” ca Faysal Cheffou să fie „bărbatul cu pălărie”. Suspectul a fost reținut joi, în fața sediului Ministerului Public, în plin centrul Bruxellesului. Individul era căutat de forțele de ordine de câteva luni bune.

Primarul Bruxellesului, Yvan Mayeur, denunțase în repetate rânduri activismul individului și îl calificase drept periculos. Mayer îl acuza totodată că se ocupa de selectarea jihadiștilor în parcul Maximilien, unde făcea „recrutări” în rândul solicitanților de azil și al imigranților ilegali.

Cheffou, care spune despre el că este ziarist freelancer, este autorul unei înregistrări video datată 15 iulie 2014, difuzată sâmbătă de presa belgiană, în care apare în fața unui centru de primire a imigranților unde, susține el, li se servea masa musulmanilor înainte de terminarea postului Ramadanului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...