Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.03.2016

Comitetul Naţional de Stabilitate Financiară va fi reformat

Comitetul Naţional de Stabilitate Financiară va fi reformat

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, o ședință în problema reformării Comitetului Național de Stabilitate Financiară (CNSF), cu participarea conducerii Ministerului Finanţelor, Băncii Naţionale a Moldovei, a Fondului de Garantare a Depozitelor și a Expert-Grup, informează un comunicat al Guvernului.
 
Participanții la întrunire au discutat în detaliu propunerile Echipei Economice Germane și Expert-Grup privind necesitatea reformării CNSF şi modalităţiile de organizare mai eficientă a activităţii Comitetului.
 
Premierul Pavel Filip a subliniat că susține ideia de reformare a CNSF și optează pentru o abordare complexă, de aceea vor fi examinate propunerile mai multor experţi şi va fi consultată inclusiv opinia partenerilor de dezvoltare, astfel încât să fie identificată o soluţie viabilă care să asigure o funcţionare eficientă a CNSF.
 
Potrivit autorilor studiului privind reformarea CNSF, viitoarea structură ar trebui să devină o platformă de comunicare și coordonare a acțiunilor între membri, axată pe acţiuni de  prevenire a crizelor sistemice. Elemente importante vor fi asigurarea caracterului apolitic al CNSF şi definirea clară a mandatului şi rolului membrilor. În opinia experţilor, numărul membrilor CNSF trebuie să fie redus, incluzând reprezentanţii Băncii Naţionale a Moldovei, Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Ministerului Finanțelor și ai Fondului de Garantare a Depozitelor.
 
Şeful Guvernului a solicitat reprezentanţilor instituţiilor abilitate să dezbată toate aspectele suplimentare, reieşind din discuţia de astăzi,  şi să elaboreze o viziune comună care, ulterior, să fie prezentată Guvernului şi altor instituţii vizate pentru luarea deciziei definitive.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus