Năstase: Alegerile prezidențiale trebuie organizate în următoarele 2 luni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Alegerile prezidențiale trebuie să se desfășoare în termen de două luni de la expirarea mandatului președintelui Nicolae Timofti, susține președintele Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase.

Potrivit acestuia, prevederile Constituției trebuie respectate, iar ele stipulează clar că alegerile trebuie să se desfășoare anume în termen de două luni de zile de la 23 martie, ultima zi a mandatului președintelui Nicolae Timofti.

„Trebuie să respectăm prevederile legale. Constituția prevede clar acest termen. Nu trebuie să permitem profanarea legii supreme încă o dată”, a declarat Năstase în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

El a mai spus că ar fi bine ca odată cu scrutinul prezidențial să se desfășoare și cel parlamentar anticipat.

„Aceasta solicită poporul. Asta prevede și rezoluția forumului civic. E și cea mai rapidă cale de a scoate țara din captivitate. Așa pot fi economisiți și bani”, a mai precizat acesta.

Totuși, actuala putere nu este de acord cu această idee. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat joi că alegerile se vor desfășura, „cel mai probabil”, în toamnă. El susține că așa „partidele și candidații vor avea șansa de a se putea promova”.

Năstase a declarat anterior că dacă guvernarea nu va asculta solicitările cetățenilor în acest sens protestele vor fi reluate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...