Reacția avocaților lui Filat, la acuzațiile lui Shor: O persoană șantajabilă care vrea să scape de răspundere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Declarațiile lui Ilan Shor, care îl acuză pe fostul premier Vladimir Filat că ar fi principalul vinovat pentru delapidările de la Banca de Economii, sunt „false” și vin din partea unei persoane „extrem de vulnerabilă și șantajabilă”, care vrea să scape de „răspundere penală”.

Astfel au reacționat avocații lui Ilan Shor la acuzațiile venite din partea primarului de Orhei și făcute publice în cadrul unui briefing de presă.

„Pe numele d-lui Șor sunt intentate mai multe dosare penale pentru gestionarea frauduloasă a mai multor bănci, încălcarea regulilor de creditare, delapidarea averii străine și altele. Astfel, ținem să atenționăm asupra faptului că Ilan Șor este o persoană extrem de vulnerabilă și șantajabilă. Declarațiile d-lui Șor nu pot fi credibile, întrucât acesta are un singur scop – de a-l învinovăți pe Vlad Filat pentru a scăpa de răspundere penală”, se arată într-un comunicat al avocaților lui Filat.

Aceștia precizează că declarații lui Shor sunt false și că nu există legătură dintre companiile acestuia și cele ale lui Filat.

„Ne exprimăm regretul asupra faptului că ‘justiția’ se realizează în fața camerelor de vederi și nu în sala de judecată. De asemenea, este de neînțeles de ce d-ul Șor nu a vorbit cu aceeași ardoare în fața judecătorilor când era ghidat în răspunsuri de procurorul Adriana Bețișor. Mai mult ca atât, prin afirmațiile sale defăimătoare și false Ilan Șor i-a încălcat prezumția de nevinovăție a deputatului Vlad Filat”, se mai arată în comunicat.

Ilan Shor a organiza vineri un briefing de presă în care s-a declarat nevinovat, aruncând vina pe fostul premier Vladimir Filat, care l-ar fi constrâns să-i ofere 250 de milioane de dolari din Banca de Economii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...