21:53:23 24.04.2024
Stiri

Scandal între partenerii coaliției de guvernare? Un democrat, „profund DEZAMĂGIT” de administrarea capitalei de către liberali

Politică 25.03.2016 13:31 Vizualizări1451 Autor: Ziarul National
Scandal între partenerii coaliției de guvernare? Un democrat, „profund DEZAMĂGIT” de administrarea capitalei de către liberali


„Lucrurile în capitală nu stau bine când mergi pe străzi. Cu regret, capitala Chișinău astăzi nu e cea de zece ani în urmă la nivel de curățenie, spațiile verzi, construcții neautorizate. Cu siguranță, cineva ar putea să invoce unele scuze, legate de lipsa competențelor, lipsa finanțelor, dar nu stă doar în competențe și în finanțe. Sunt profund dezamăgit de cum este administrat orașul”.

Declarația îi aparține președintelui democrat al Parlamentului, Andrian Candu, și a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Întrebat dacă această declarație nu-i va supăra pe liberali, ținând cont de faptul că primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, este vicepreședintele Partidului Liberal, partenerul de guvernare al democraților, Candu și-a schimbat repede mesajul.

„Nu trebuie să se supere cei din PL, fiindcă lipsa unei administrări bune nu se datorează neapărat lipsei unor elemente de administrare în sens de om, de capacități, se datorează și lipsei de finanțare, competențelor și lipsei unui context politic, luptele între Consiliu și Primărie”, s-a încâlcit spicherul.

Candu a făcut referire la o discuție cu Dorin Chirtoacă care i-a spus că multe autorizații ilegale de construcție sau adjudecări de terenuri au fost făcute ilegal, folosind puterea judecătorească.

Evident, democratul nu a oferit în cadrul emisiunii exemplele Insulelor din Parcul „La izvor”, al Cafenelei „Guguță” din centrul capitalei și altele, acaparate prin aceeași metodă, folosind instanțele de judecată, de către firma nașului său, Vladimir Plahotniuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md