Social

Epidemia HIV a atins cel mai înalt stadiu în 20 de regiuni din Rusia

Acest stadiu înseamnă că infecția se răspândește în aproape toate straturile sociale, explica Natalia Ladnaia, cercetator principal la Centrul Federal pentru lupta cu SIDA din cadrul Rospotrebnadzor Rusia.

În general însa, în Rusia se observa al doilea stadiu al epidemiei, concentrat, în care HIV afecteaza in principal persoanele din grupurile cu risc ridicat.

În prezent, infecția cu HIV în Rusia este raspandita în principal în regiunile dezvoltate economic, cu densitate ridicată a populației. Într-un interviu pentru „Kommersant”, Natalia Ladnaia a declarat că situația cea mai critică este in regiunile Samara și Sverdlovsk, unde sunt infectate cu HIV mai mult de 2% din femeile gravide.

În alte 18 regiuni regiuni s-au înregistrat 1% din femeile gravide infectate cu HIV.

Ministrul rus al Sanatatii Veronika Skvorţova a spus că „localizarea geografică a celor mai afectate de HIV regiuni coincide cu principalele rute ale traficului de droguri din țară”.

Reamintim, potrivit statisticilor de la mijlocul lunii februarie, în Rusia erau inregistrate 1.006.388 de persoane infecție cu HIV.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *