Ghimpu refuză să participe la Marșul Unirii: „PL are propriile evenimente”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care se declară unionist, nu va participa la Marșul Unirii organizat duminică la Chișinău.

Liderul PL spune că nu va participa la Marșul Unirii de duminică, deoarece liberalii au propriile evenimente în acea zi.

„La guvernare sau în opoziție, noi am demonstrat că suntem unioniști. Susținem acest marș, dar noi avem acțiunile noastre”, a anunțat Ghimpu în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebat despre reacția vizavi de declarațiile fostului președinte al României, Traian Băsescu, care susține că are dubii că Ghimpu este unionist, liderul PL a spus că avocații săi se ocupă de acest caz.

Citește și: Băsescu: Am dubii că Ghimpu e unionist. Moldova e la nivelul României anilor ’90

„Avocații se ocupă de acest caz. Așteptăm să obțină cetățenia moldovenească și să fie tras la răspundere în Republica Moldova”, a mai spus Ghimpu.

La 27 martie, ziua în care Basarabia a votat unirea cu România, va fi marcată la Chișinău într-un mod total diferit față de anii precedenți.

În prima parte a zilei, unioniștii vor organiza sesiunea de deschidere a Sfatului Țării-2, un for reprezentativ care va întruni delegați din toate localitățile Republicii Moldova, reprezentanți ai Diasporei Unioniste și invitați din cel de-al doilea stat românesc. A doua parte a zilei de 27 martie, atunci când se împlinesc 98 de ani de la votul din Sfatul Țării, va fi marcată de o manifestație de amploare pe artera principală a capitalei Republicii Moldova: un nou marș unionist.

Evenimentul va începe la ora 13:00 și va avea ca punct de pornire scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...