Cumpărau telefoane mobile cu dolari falşi! „Afacerea” ilegală pusă la cale de trei bărbaţi din capitală

Trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 20 ani şi respectiv 40 ani, din capitală, au fost încătuşaţi de oamenii legii, pentru falsificarea şi punerea în circulaţie a dolarilor falşi.

Bănuiţii au fost monitorizaţi şi documentaţi operativ timp de aproximativ două luni de zile, perioadă în care au încercat să pună în circulaţiei mijloace financiare cu semne evidente de falsificare, în special bancnote cu nominalele de 100 dolari SUA.

Potrivit informaţiilor, bănuiţii identificau potenţialii vânzători de telefoane mobile, tablete şi tehnică de calcul pe reţele de socializare, de la care procurau cu mijloace financiare falsificate.

Astfel, victimele nu aveau posibilitatea de a constata dacă bancnotele erau false sau veridice. Deocamdată, poliţiştii au identificat cel puţin 7 persoane, cărora le-au fost aduse pagube materiale considerabile.

În cadrul percheziţiilor autorizate la domiciliile lor, forţele de ordine au depistate mijloace financiare cu semne evidente de falsificare, în special valută străină în sumă de 3 000 dolari SUA falşi, care ar fi fost aduşi din regiunea transnistreană.

Totodată au fost ridicate 24 de telefoane mobile, cartele si, tehnică de calcul, imprimante, purtători electronici de informaţii  care ar fi fost utilizate în activitatea criminală.

În prezent ei sunt cercetaţi penal în stare de arest pentru fabricarea sau punerea în circulaţie a banilor falşi. Conform legii penale în vigoare, ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.