Linkuri accesibilitate

Bilanțul atacurilor teroriste de la Bruxelles se ridică la ora actuală la cel puțin 31 de morți și 270 de răniți


Procurorul federal belgian Frederic Van Leeuw a declarat la o conferinta de presă că atacurile de marți de la Bruxelles - de la aeroportul Zaventem si de la o statie de metrou - s-au soldat cu moartea a cel putin 31 de oameni si rănirea a 270. Atacurile au fost revendicate de gruparea Statul Islamic. Procurorul a mai spus şi că doi fraţi – Khalid si Ibrahim el Bakraoui - sunt făptaşii atacurilor. Khalid s-a aruncat in aer în explozia de la metrolul Maalbeek. El a fost identificat dupa amprentele digitale, a spus procurorul, care a mai anunţat si că cei doi fraţi aveau un cazier împortant la politia belgiana, dar nu legat de activitati teroriste.

Van Leeuw a mai spus ca investigatorii au gasit într-un coş de gunoi pe stradă un computer unde s-a gasit o nota de la atacatorul de la aeroport, Ibrahim, care spunea ca ii este frică să nu ajungă la închisoare şi că se simţea în nesiguranţă. Procurorul a mai spus ca alti doi suspecţi, ce pot fi vazuţi pe camerele de luat vederi de la aeroport, urmeaza sa fie identificaţi.

Atacurile de ieri de la Bruxelles, survin la 4 zile dupa ce poliţia belgiană l-a arestat pe principalul suspect in cazul atentatelor de la Paris din noiembrie anul trecut, Salah Abdeslam. In Belgia, gradul de alerta continua sa fie la nivelul maxim si au fost anuntate trei zile de doliu naţional.

XS
SM
MD
LG