(VIDEO) Ghimpu, despre europarlamentarul care i-a pus întrebări incomode lui Filip: „Nu judecă cu capul”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ieșire dură a președintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în adresa europarlamentarului român Cristian Preda, care le-a adresat întrebări incomode în Parlamentul European premierului Pavel Filip și președintelui Parlamentului Andrian Candu.

Participând la o emisiune de la TVR Moldova, Ghimpu a avut doar cuvinte de laudă în legătură cu prestația premierului Pavel Filip în deplasarea de la Bruxelles, acolo unde a avut mai multe întâlniri cu înalți oficiali europeni.

Întrebat cum comentează prestația lui Filip din cadrul dezbaterilor cu membrii Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului European, acolo unde prim-ministrul a evitat să răspundă la anumite întrebări, Ghimpu a dat vina pe eurodeputatul Cristian Preda, care întrebase cum va scăpa Republica Moldova de Plahotniuc, care este o „povară în calea integrării europene.

„Preda, atunci a fost foarte ghimpos când a fost și domnul Candu. Este un deputat care judecă cu inima, dar nu cu capul. Chiar așa, să vezi numai răul, tot nu este corect”, a declarat Ghimpu, fără a se referi însă la răspunsurile lui Filip, criticate dur de presa de la Chișinău, dar chiar și de unii eurodeputați.

În urma acelor dezbateri, europarlamentarul român Siegfried Mureșan s-a declarat „dezamăgit” de prestația lui Filip în fața europarlamentarilor, spunând că răspunsurile premierului moldovean sunt „insuficiente” și că acesta nu l-a convins că guvernul pe care îl conduce este unul cu adevărat proeuropean.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...