„Situaţia este critică, au umblat cu autobuzul prin raioane în 2014 să ne roage să-i votăm, au promis că fac Moldova fără sărăcie, dar după şase ani de guvernare a actualei guvernări, ne-am trezit că suntem mai săraci”, a declarat Alexandru Vişnevschii, patentar din oraşul Rezina.

Îngrijoraţi că-şi vor pierde locurile de muncă de la 1 ianuarie 2017, deţinătorii de patentă din mai multe raioane ale republicii au declarat că în următoarele două săptămâni vor elabora o iniţiativă de instituire a moratoriului asupra legii cu privire la activitatea de întreprinzător.

În Republica Moldova sunt peste 40 de mii de comercianţi care deţin patentă. Conform modificărilor la legea care le reglementează activitatea, din 2017, comerţul cu amănuntul în baza patentei va fi interzis. Ministrul Economiei, Octavian Calmâc, nu a răspuns la telefon pentru a comenta intenţia antreprenorilor, iar reprezentanţii Serviciului de presă al Guvernului ne-au spus că vor oferi o reacţie atunci când va exista un demers oficial din partea comercianţilor. Reamintim că micii întreprinzători au ieşit în stradă de mai multe ori, cerând autorităţilor dreptul de activitate în baza patentelor.