Nae-Simion Pleșca despre fiul dispărut: Sorin s-a aflat până acum la o mănăstire

Fostul deputat liberal-democrat Nae-Simion Pleşca susţine că fiul său mai mic, Sorin, nu a știut că şi-a ucis accidental fratele mai mare şi că în tot acest timp s-a aflat la o mănăstire unde s-a rugat pentru însănătoşirea acestuia. Mai mult, potrivit legiuitorului, la aflarea vestii Sorin a căzut într-o stare de șoc și a fost nevoie să fie internat.

„Nu aș vrea să vorbesc la acest subiect, dar vă pot spune atât: Sorin s-a aflat timp de două săptămâni la o mănăstire, el neștiind finalitatea tragică, care s-a întâmplat cu fratele său. El a mers acolo pentru a se ruga pentru sănătatea fratelui său, împușcat accidental într-un ceas rău. A plecat fiind speriat de incidentul tragic. Zilele acestea a revenit în apartamentul unui prieten de-al său și abia atunci a aflat că Dan a murit, iar, odată cu vestea primită, el a căzut într-o stare de șoc și a fost nevoie să fie internat, a declarat pentru Deschide.md deputatul.

Reamintim că Sorin Pleșca a fost găsit sâmbătă, 19 martie, însă autoritățile nu au precizat în ce loc anume, menționând că pe teritoriul municipiului Chișinău. Astăzi mai multe surse de informare, cu referire la diferite surse, au anunţat că Sorin Pleşca ar fi fost internat la Spitalul din cadrul Serviciului medical al Ministerului Afacerilor Interne din Chișinău.

Reamintim că tragedia a avut pe 7 martie în apartamentul unde locuiau cei doi, împreună cu părinţii. Cei doi fraţi se aflau în bucătărie, în timp ce părinţii celor doi fraţi erau în altă cameră. Potrivit poliţiei, tânărul în vârstă de 26 de ani şi-a împuşcat fratele cu şase ani mai mare, cu o armă pe care o deţinea legal. Acesta a tras un glonte în regiunea feţei, apoi a fugit de la locul faptei cu automobilul tatălui său.

Tânărul împuşcat a fost găsit pe podea de tatăl său, care a chemat imediat o ambulanţă. Însă medicii nu au putut decât să constate decesul. După omor, Sorin Pleșca a plecat de acasă și a fost de negăsit, iar în tot acest răstimp tatăl său îndurerat a postat mesaje pe pagina sa de Facebook în care își chema fiul, Sorin, acasă. Acum însă, după ce Sorin Pleșca a fost găsit toate postările de pe Facebook, legate de omorul fiului mai mare au fost şterse.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.