Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Evaluarea riscurilor de corupţie în cadrul Primăriei municipiului Chişinău

   2234

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a dispus crearea unui grup de lucru care va evalua riscurile de corupţie în cadrul Primăriei municipiului Chişinău şi subdiviziunile Consiliului municipal Chişinău. 

Din componenţa grupului de lucru pentru evaluarea riscurilor de corupţie fac parte funcţionari publici cu funcţii de conducere din cadrul Primăriei Chişinău, dar şi experţi ai Centrului Naţional Anticorupţie. 

În activitatea sa, grupul de lucru va utiliza tehnici precum: inventarul şi analiza cadrului normativ, identificarea domeniilor de activitate vulnerabile la corupţie, aplicarea chestionării anonime a angajaţilor, analiza incidentelor de integritate, evaluarea relaţiilor instituţiei cu publicul etc. Exerciţiile menţionate sunt puse pe rol cu scopul identificării factorilor instituţionali care favorizează sau generează cazuri de corupţie.  

Activitatea de evaluare a riscurilor de corupţie se va finaliza cu elaborarea de către Grupul de lucru a Planului de integritate, document de politici ce va include măsuri concrete de  prevenire a corupţiei în cadrul Primăriei municipiului Chişinău. 

Dispoziție nr. 217-d din 17 martie 2016 „Cu privire la crearea unui grup de lucru pentru evaluarea riscurilor de coruplie"
Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău