16:47:11 19.04.2024
Stiri

NOI ACUZAȚII de la „Rosselhoznadzor”! Dodon: „Înțeleg că Rusiei îi este GREU”

Economie 02.02.2015 15:43 Vizualizări1917 Autor: Virginia Nica
NOI ACUZAȚII de la „Rosselhoznadzor”! Dodon: „Înțeleg că Rusiei îi este GREU” lastphotos.ru


Șeful Serviciului fitosanitar rus „Rosselhoznadzor”, Serghei Dankvert, a declarat, în cadrul întâlnirii cu deputații PSRM, că siguranța produselor moldovenești s-a înrăutățit, iar liderul partidului de la Chișinău, Igor Dodon, a declarat că înțelege că Rusiei „îi vine greu să garanteze” siguranța produselor din R. Moldova.

Potrivit unui comunicat al „Rosselhoznadzor”, șeful instituției, Serghei Dankvert, susține că „nivelul siguranței produselor moldovenești livrate Rusiei a scăzut după reformarea sistemului de supraveghere sanitar-veterinară din R. Moldova, care activează acum independent de Ministerul Agriculturii”.

„În afară de aceasta, au fost înregistrate nenumărate cazuri când au fost livrate produse cu certificate moldovenești, dar care proveneau din state terțe. Toate acestea fac ca „Rosselhoznadzor” să considere că este indispensabilă construirea unor relații noi cu aceste servicii, să avem o bază nouă de principii”, a afirmat Dankvert.

Cel care a inițiat înrevederea cu reprezentanții „Rosselhoznadzor”, deputatul PSRM Igor Dodon, a declarat că Acordul de Liber Schimb cu UE reprezintă un „obstacol serios” în reluarea exporturilor de produse moldovenești interzise pe piața rusă. „Igor Dodon a subliniat faptul că el înțelege prin ce dificultăți trece Rusia în asigurarea securității mărfurilor livrate din R. Moldova”, se spune în comunicatul „Rosselhoznadzor”.

Solicitați de Ziarul NAȚIONAL, reprezentanții instituțiilor responsabile nu au fost de găsit la telefon pentru a comenta acuzațiile șefului Serviciului rus de Control Veterinar și Fitosanitar.

Amintim că Rusia a interzis importul mai multor produse din R. Moldova, după care a introdus taxe vamale, declarând că produsele moldovenești nu sunt sigure, imediat după semnarea de către R. Moldova a Acordului de Asociere cu UE.

Autoritățile de la Chișinău au respins aceste acuzații, declarând că deciziile Moscovei sunt politice. Cei mai afectați au fost producătorii de fructe și vinificatorii care au înregistrat pierderi de milioane de dolari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md