06:34:12 29.03.2024
Stiri

INVESTIȚIE URIAȘĂ pentru a crea o SERĂ UNICĂ în R. Moldova! „Japonezii știu de ce!”

Economie 02.02.2015 17:38 Vizualizări2312 Autor: Virginia Nica
INVESTIȚIE URIAȘĂ pentru a crea o SERĂ UNICĂ în R. Moldova! „Japonezii știu de ce!”


Guvernul Japoniei va realiza un studiu de fezabilitate pentru înființarea unei sere în care să fie crescute, prin metoda hidroponică, zarzavaturi, iar dacă studiul va releva aspecte pozitive, atunci R. Moldova va beneficia de investiții în valoate de 12 milioane de dolari, susține ministrul în exercițiu al Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Ministrul a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții firmei „Mirai Co.” din Tokio, una din primele care a inventat și dezvoltat metoda hidroponică de cultivare a salatei. Potrivit lui Vasile Bumacov, studiul de fezabilitate este acum în proces de realizare, cu suportul Guvernului nipon.

„În cazul în care studiul de fezabilitate va fi unul pozitiv, vom putea beneficia de investiții de 12 milioane de dolari pentru construirea unei fabrici de zarzavaturi”, a anunțat ministrul în exercițiu.

Vasile Bumacov susține că „hidroponica este o nouă metodă de cultivare intensivă a zarzavaturilor, folosită pentru prima dată în Japonia”.

„Nu sunt folosite îngrășăminte chimice de niciun fel și nici pesticide. Se pot obține mai multe recolte pe an, de exemplu salata poate fi recoltată până la 20 de ori pe an, iar viteza de creștere este dublă față de metodele tradiționale. În anul 2009, în Japonia erau 50 de astfel de fabrici, numărul lor a ajuns să crească până la 150. Japonezii știu de ce!”, a scris pe o rețea de socializare ministrul în exercițiu al Agriculturii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md